Bijdrage Dutch Design aan kringloop

Dorieke Schreurs
onder begeleiding van wetenschappers, zoekt beeldend kunstenaar Dorieke Schreurs in 2018, naar een biologisch herwinbare afbreekbaar alternatief, voor acrylverf t.b.v.r de creatieve sector. Het doel is, bij te dragen aan het gebruik van duurzame afbreekbare materialen zoals verf in de kunst.

Lex Hoefsloot
Lex hoefsloot is medeoprichter van Lightyear, een zonneauto die in 2020 op de markt moet komen. De Lightyear heeft een bereik van 400 kilometer en kan binnen acht uur worden opgeladen met een stekker maar kan zichzelf ook opladen met zonlicht. De auto moet volgens Hoefsloot een oplossing bieden voor het mogelijke gebrek aan laadpalen dat ontstaat bij een groeiende markt van elektrisch rijden. Hoefsloot: 'De grootste laadpaal hangt boven ons in de lucht.'

Diana Scherer
Kunstenaar Diana Scherer is gefascineerd door de wortels van planten en is bezig in samenwerking met wetenschappers van de Radboud Universiteit, via sjablonen plantenwortels, een weefsel te laten vormen. Zij hoopt dat het uiteindelijk mogelijk zal zijn kleding uit wortels onder de grond of zelfs boven de grond te laten groeien.